top of page
  • Writer's picturepanartstudio4

Școala - On-line sau fizic? Tu ce crezi?



Având în vedere că a trecut un an de când această pandemie ne-a dat viețile peste cap, și școala a avut și are în continuare de suferit. Pe lângă ea, și noi de altfel.

Când am aflat că două săptămâni stăm acasă, parcă era cea mai mare bucurie, pentru noi elevii, cu gândul că e doar o mică vacanță, fără teme și teste, dar lucrurile nu aveau să fie așa cum ne așteptam noi. Toți știm povestea, toți am trecut prin acea perioada grea de carantină, unde totul a fost dat peste cap. Școala online părea ceva interesant, având în vedere că noi ne petreceam majoritatea timpului pe social media, ni se părea ceva ușor, comod, nou, dar când ajungi să stai 6 ore în față unui monitor fără să socializezi, să schimbi idei sau să râzi, nu mai sună atât de plăcut.

Școala fizică pentru mine însemna socializare permanentă, amintiri făcute din plin lângă colegi și profesori, acel stres dinaintea unui test sau o ascultare și dorința de a veni weekend-ul sau o vacanță pentru a te relaxa. Momentul când auzeai acel clopoțel și îți părea bine să rău, curtea școlii unde vedeai doar copii de diferite vârste ce se jucau sau se tachinau și gălăgia din timpul pauzelor au luat sfârșit cu venirea acestei școli online.

Școala online nu are nimic din ce am menționat anterior, vacanța pe care înainte o doream cu toții acum o avem în permanență , statul acasă, în haine comode, cu un ceai lângă laptop și ascultând profesorul ce preda, a devenit o rutină.

O rutină pe care la început o vedeam comodă ,statul acasă sună bine, ieșind afară în ce zi dorești fără grija că a două zi trebuie să mergi fizic la școală și că trebuie să te trezești mult mai devreme pentru a te pregăti, dar cu timpul cu toții am observat că este ceva obositor, durerile de cap de după ore, temele ce sunt mai favorizate electronic ne dau de cele mai multe ori bătăi de cap. De ce? pentru că este comod, nu? comoditatea este un lucru pe care cu toții îl căutăm, dar de cele mai multe ori ne dăm seama în timp că acele mici griji și modul de viață pe care îl aveam înainte, dezordonat sau nu, ne era în favoarea noastră, iar unii nu au știut să aprecieze ceea ce au avut, încercând acum să recupereze, fapta fiind eșuată din cauza stării în care ne aflăm.

Pentru toți această schimbare a fost ceva neașteptat, ceva de necrezut dar totuși vorbim de un an de când aceste lucruri sunt prezente în viață noastră și în modul de cum ne petrecem timpul în fiecare zi, dar această schimbare o putem lua că pe o lecție de viață din care avem multe de învățat despre noi înșine și despre atenția acordată anumitor lucruri pe care înainte le credeam banale.

Autor: Cretu Diana-Elena

Coordonator: Tanovici Mihaela

Colegiul National Roman-Vodă

66 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page